Healthcare 2030

Healthcare 2030

Healthcare 2030

 

This is Healthcare 2030, be great or to late. 

 

Net zoals in elke markt staan ook de trends in de zorgsector niet stil. 

De rusthuizen van vroeger vervagen stukje bij beetje en evolueren naar ware luxueuze verblijfplaatsen. De term "rusthuis" werd al gewijzigd naar woonzorgcentrum omdat dit precies is wat het ook is. Een oord waar zorg nodig is en waar mensen ook effectief wonen. 

Gedaan met muf uniform meubilaire en witte kledij. De healthcare van vandaag is een plaats waar men zich in de eerste plaats thuis wil voelen. Er wordt meer dan ooit tijd noch moeite gespaard aan de gastronomie, en stilaan zien we ook dat de gebouwen en het interieur worden aangepakt en omgevormd tot aantrekkelijke verblijfplaatsen. De privé ziekenhuizen zetten deze trend al eventjes door heuse interieur architecten aan het werk te zetten voor gemeenschappelijke ruimtes. Deze trend zien we dan ook verder lopen in de zorgcentra. Een nieuwe wind, moderne recepties, zorgpersoneel in frisse kleuren en aantrekkelijke kledij in plaats van witte plunjes, etc...

Assistentiewoningen worden ingericht als heuse appart-hotels en de "rusthuizen"  zelf maken zich klaar om revalidatie centra en/of zorg hotels te worden. De trend tegen 2030 is dan ook duidelijk onder de professionals, (nog) minder lang verblijf van de residenten, verhogen van de service en kwaliteit in hospitality komt praktisch op gelijke hoogte met de zorg. We zien dan ook meer en meer (ex) HotelManagers de stap maken, naar de zorg sector.

Wij zouden bij Castel Projects onszelf niet zijn, als we niet mee in de startblokken zouden staan om actief aan deze nieuwe trend mee te werken. We hebben dan ook van de Covid-19 periode gebruik gemaakt om voor jullie een brede waaier aan selecties te maken die "Healthcare" proof zijn. 

Niet alleen door de trend van de toekomst te volgen, die de komende 10 à 15 jaar in de mode zal zijn, maar ook om vandaag al een dienst kunnen te verlenen door personalisatie van ons huidig HoReCa meubilair, door middel van extra verstevigingen, de juiste armleuningen en zitjes alsook een breed gamma aan aangepaste stoffenselectie, met extra hoge Martendales en M1 brand vertragende certificaten. 

In samenwerking met enkele WZC, hun ergotherapeutes en bevriende architecten,  creeëren we momenteel ook de ideale meubellijn voor onze zilveren generatie. Hier over graag meer in een gevorderd stadium.  

Neem in tussentijd zeker even de tijd om door onze voor u samengestelde selectie te bladeren, en laat u verbazen door het groot aanbod dat vandaag al bestaat.

#keepitsafe

Het Castel Projects Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug